OUR PORTFOLIO

iDA vzw - Horeca training

Briefing

Café-uitbaters en kelners worden verondersteld erover te waken dat ze jongeren onder 16 geen alcohol, of onder 18 geen sterkedrank schenken. Daar ook effectief naar handelen, zonder de klantvriendelijkheid uit het oog te verliezen, is echter geen gemakkelijke opdracht. Zeker niet wanneer het gaat om een twijfelgeval, waarbij naar een leeftijdsbewijs moet gevraagd worden.

Daarom kregen we begin april van iDA vzw (informatie over Drugs en Alcohol)  de opdracht om 2 korte trainingsvideo’s te maken voor de Horecasector. iDA vzw zet haar ervaring en expertise in om het alcohol- en druggebruik meer bespreekbaar te maken. 

Resultaat

De invalshoek van deze trainingsvideo’s is redelijk eenvoudig: een barman of kelner die vermoedt dat een klant die een alcoholische drank bestelt niet de juiste leeftijd heeft.  Het gaat om het tonen van goede voorbeelden, in zo herkenbaar, levensecht mogelijke situaties. De reacties van de barman of kelner moeten correct, maar klantvriendelijk zijn.

Daartoe werden een aantal levensechte scenario’s uitgeschreven die werden opgenomen in een ‘echte’ café-setting. De kelners en jongeren werden in de twee landstalen (NL/FR) gecast op leeftijd (wat de minderjarige klanten betreft, die moesten er vooral erg ‘jong’ uitzien) en theater-ervaring.

Momenteel gebruikt iDA vzw deze video’s, met de hulp van Horeca Vlaanderen en Ho.Re.Ca Wallonie, in heel België in opleidingen gericht op horeca-personeel.

  • Bekijk meer projecten van de categorie VZW
  • Bekijk meer projecten van de categorie Non-profit
  • Bekijk meer projecten van de categorie Opleiding