Published: Oct 07 2014 Posted Under: Author:

Zilveren Dolfijn in Cannes

Bozo Film Company wint de Zilveren Dolfijn op het Corporate Media & TV Festival in Cannes!

(Cannes, 3 oktober 2014)

Een documentaire van Bozo Film Company in opdracht van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) heeft een Zilveren Dolfijn gewonnen tijdens de Cannes Corporate Media & TV Awards. Het competitieve internationale festival eert jaarlijks de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires.

Uitreiking Silver Dolphin Award Cannes 2014Silver Dolphin Award Cannes 2014

Een trotse Roeland Scholtalbers poseert met de Zilveren Dolfijn. Rechts naast hem Peter Bostoen, al even fier met het officiële diploma.

Zilver in de categorie Medische Films

“Switching the Poles” viel tijdens een gala-avond in het Franse Cannes (donderdag 2 oktober) in de prijzen in de categorie medische films. De film belicht het capaciteitsversterkingsprogramma van het ITG in ontwikkelingslanden.

Onze documentaire toont een aantal mijlpalen uit het programma, met verhalen uit Benin, Burkina Faso, Cambodia, India en Peru.

De film laat zien welke vooruitgang er is geboekt in de strijd tegen tuberculose, malaria, hiv en verwaarloosde tropische ziektes. Daarnaast komen ook toegang tot gezondheidszorg en antibioticaresistentie aan bod.

Beeld uit de documentaire - Spelende kinderen Burkina Fasso

Beeld uit de documentaire - Chef Le Nabo Tigre de NanoroBeeld uit de documentaire - Phnom Penh

“Switching the Poles” werd geproduceerd door Bozo Film Company, in opdracht van Roeland Scholtalbers (hoofd Communicatie van het ITG) en in regie van Peter Bostoen. 

“Zowel logistiek als productioneel was deze opdracht een hele uitdaging.” aldus Marc Van Eyken, uitvoerend producent bij Bozo Film Company.
“De opnamen gebeurden op Sony F5 in HD, met de kleinst denkbare ploeg, D.O.P. en regisseur. Aangezien er geen tijd en budgettaire ruimte was voor aparte geluidsopnamen werd de volledige sonorisatie in de klankstudio’s van EXIT 399 gedaan.”

Onder leiding van Jo Goossens, zaakvoerder van zowel Bozo Film Company als EXIT 399,  werd de ideale workflow opgezet voor het praktisch beheer van de massa's HD-materiaal. Accurate voorselectie, visie van de rushes over internet en benoeming van alle beeldmateriaal ter voorbereiding van de montage maakte deze productie tot een perfect draaiende  postproductie-flow.

Deze Award is dan ook de kroon op het werk van een ganse ploeg die met hart en ziel in vaak moeilijke omstandigheden een schitterende job gedaan heeft.

U kan de documentaire bekijken op onze Vimeo pagina