Published: May 13 2015 Posted Under: Author:

WorldMediaFestival in Hamburg

Bozo Film Company wint “Special Award Hand in hand”

STP_Newspaper_Headlines

Het productiehuis Bozo Film Company blijft in de prijzen vallen met de documentaire 'Switching the Poles' voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Op het World Media Festival in Hamburg werd de film bekroond met de ‘Special Award Hand in hand’ en de ‘Silver Award’ in de categorie ‘Health’.

De ‘Special Award Hand in hand’ gaat jaarlijks naar een programma dat 'initiatieven onder de aandacht brengt die uitgaan van overheden, instanties en organisaties met als doel een duidelijke verbetering van de levensomstandigheden of het samenleven van een ganse gemeenschap'. De ‘Silver Award’ in de categorie ‘Health’ volgt nadat de film vorig jaar in Cannes ook al een Silver Dolphin wegkaapte in de categorie ‘Medical’.

'Switching the poles' vertelt het verhaal van een uniek project opgestart door het ITG in Antwerpen. Het is gericht op het versterken van de capaciteit in de lokale gezondheidszorg in Benin, Burkina Faso, Peru, India en Cambodia in hun strijd tegen malaria, TBC, HIV en andere, verwaarloosde tropische ziekten. Daarnaast komen ook toegang tot gezondheidszorg en antibiotica-resistentie aan bod.

“We vinden het een essentieel onderdeel van onze job om ook de zwakkeren in onze maatschappij een stem te geven”, aldus Jo Goossens, zaakvoerder van Bozo Film Company. “Daarom ligt deze ‘Special Award Hand in hand’ ons bijzonder na aan het hart”.

Bovendien vat ‘Hand in hand’ ook de intense en succesvolle samenwerking met het ITG, en in het bijzonder met Roeland Scholtalbers, Head of Communications perfect samen.
Binnenkort verschijnt ook een korte reportage over het succes van ‘Ebola-Tx’, een ander baanbrekend project van het ITG, samen met AzG en andere partners in Conakry, Guinea.

STP_Hamburg_silverSTP_Hamburg_silver_award
Peter Bostoen (regisseur, links) en Marc Van Eyken (uitvoerend producent, rechts) ontvangen de “Special Award Hand in hand” uit handen van de jury. Eerder op de avond won Bozo Film Company ook al een Silver Award (foto rechts).

"Zowel logistiek als productioneel was deze opdracht een hele uitdaging”, aldus Marc Van Eyken, uitvoerend producent bij Bozo Film Company. “De opnamen gebeurden op Sony F5 in HD, met de kleinst denkbare ploeg, D.O.P. en regisseur. Aangezien er geen tijd en budgettaire ruimte was voor aparte geluidsopnamen werd de volledige sonorisatie in de klankstudio’s van EXIT 399 gedaan.”

Onder leiding van Jo Goossens, zaakvoerder van zowel Bozo Film Company als EXIT 399,  werd de ideale workflow opgezet voor het praktisch beheer van de massa's HD-materiaal. Accurate voorselectie, visie van de rushes over internet en benoeming van alle beeldmateriaal als voorbereiding voor de montage maakte deze productie tot een perfect draaiende postproductie-flow.

Deze Award is dan ook de kroon op het werk van een ganse ploeg die met hart en ziel in vaak moeilijke omstandigheden een schitterende job gedaan heeft.

 Switching_the_Poles_Chief Switching_the_Poles_Kid

Het World Media Festival in Hamburg bekroont jaarlijks de beste internationale producties uit alle takken van de media. In totaal waren er dit jaar bijna 900 inzendingen van over de hele wereld. Bozo Film Company is een onafhankelijk productiehuis met meer dan 20 jaar ervaring in corporate audiovisual communication.

Afdeling Health Care...

Bozo Film Company is een onafhankelijk productiehuis met meer dan 20 jaar ervaring in corporate audiovisual communication. De afgelopen jaren heeft Bozo Film Company een tweede productie-platform uitgebouwd, gespecialiseerd in 'Health Care'.

De vraag naar correcte en betrouwbare informatie over gezondheidszorg vanuit de overheid, maar vooral vanwege de zorgconsument neemt almaar toe. Bozo Film Company wil haar uitgebreide vakkennis nog meer ten dienste stellen van de zorgsector, patiëntenverenigingen en maatschappelijke drukkingsgroepen. Bozo Film Company wil de komende jaren verder groeien op vlak van audiovisuele communicatie voor de gezondheidsindustrie en staat open voor alle initiatieven die hieraan tegemoet komen.

Bekijk deze documentaire op Vimeo