Published: Dec 11 2014 Posted Under: SWIFT, Typography, Animation, Animatie, Typografie, Sibos, Boston Author:

Swift - Kinetic typography animation

En dan nu de beursberichten…

SWIFT is een gerenomeerde wereldspeler op het vlak van bankverrichtingen en financiële transacties. Jaarlijks organiseert SWIFT exclusieve conferenties voor topmedewerkers van banken en financiële instellingen, wereldwijd. SIBOS is daarbij het grootste en meest prestigieuze financial services event dat dit jaar plaats vond in Boston, USA.

Wij kregen van SWIFT de opdracht een Event Opener te maken die de thematiek van de conferentie (‘IT on two tracks’) met de nodige visuele impact moest introduceren bij de zowat 9000 aanwezigen.

bozo film swift sibos typographic animation 

Voor beurs-analysten klinkt dat thema misschien bekend in de oren. Voor ons was het inhoudelijk even wennen vanwege zeer abstract en weinig visueel. Bovendien waren zowel budget (5K, all-in), deadline (4 weken) alsook de afwezigheid van enig bestaand of beschikbaar beeldmateriaal een echte uitdaging. Stockbeelden aankopen was budgettair ook geen optie.

Het kostte ons bijna 3 weken, meerdere brainstorm-sessies, inspiratie uit onverwachte hoek en vooral veel transpiratie om uiteindelijk de juiste invalshoek te vinden en met een origineel concept voor de dag te komen.

bozo film swift sibos typographic animationbozo film swift sibos typographic animation

Kinetic typography animation is een ideale tool om abstracte en vooral zeer complexe materie op een creatieve manier aanschouwelijk te maken. Mits een sterke visuele invalshoek. Ons storyboard werd door SWIFT onverwacht snel goedgekeurd en de verschillende stadia tussen storyboard, animatic, animatie en sounddesign verliepen optimaal en vlekkeloos.

De animatieclip werd op het congres bijzonder goed onthaald. In die mate dat we ondertussen al twee afgeleide versies opgeleverd hebben voor vergelijkbare conferenties in Parijs.

bozo film swift sibos typographic animation