Published: Nov 12 2014 Posted Under: Author:

Provincie Vlaams-Brabant - Hiv-besmetting

Bozo Film geeft kleur aan sensibiliseringscampagne

Voorzie ons van een sterke promoclip over een gevoelig thema bij een exclusieve doelgroep met een beperkt budget. Dat was de uitdaging die we van de provincie Vlaams-Brabant kregen bij de uitwerking van een campagne rond hiv-besmetting. Het soort opdracht waar Bozo Film graag volledig voor gaat.

Met de sensibiliseringscampagne ‘Laat je hiv-status testen’ moest er een sterk concept uitgewerkt worden rond een gevoelig thema (hiv-besmetting) bij een exclusieve doelgroep (homoseksuele mannen). En dit op een duidelijke maar niet bedreigende manier.

Regisseur Werner Van Hoof ging met deze uitdaging aan de slag en werkte een visueel concept uit. Al gauw kwam het idee om een aantal individuen, in zichzelf gekeerd, uit de massa te lichten. Hun bedenkingen verschijnen als korte, gekleurde tekstanimaties in beeld.

In overleg met Director of Photography (D.O.P.) Wim Le Compte werd beslist om te werken met lange travelbewegingen. Dit laat toe om in postproductie met versnellingen en vertragingen te spelen. Er werd bij de opnames ook rekening gehouden met het idee om tijdens de postproductie kleurcorrectie naar zwart-wit te voorzien. Zo realiseerden we een look en feel die perfect aansloot bij de grafische vormgeving van de communicatiecampagne.

Bozo Film Hiv-campagne provincie Vlaams-Brabant 1   Bozo Film Hiv-campagne provincie Vlaams-Brabant 2

Het concept vond al gauw bijval, waardoor snel werk kon worden gemaakt van de praktische kant van het verhaal. Samen met het Holebi-huis in Kessel-Lo en de provincie Vlaams-Brabant werd er gezocht naar locaties en figuranten. Die laatste partner regelde probleemloos alle toelatingen voor onze opnamelocatie: de moderne kantoorbuurt vlakbij het Centraal station in Leuven. Het Holebi-huis kreeg ook al gauw 119 inschrijvingen om een ganse zondag belangeloos te komen figureren. En ze zorgden voor tenten en catering op locatie. Kortom een bijzonder aangename samenwerking dankzij het aanstekelijke enthousiasme van alle betrokkenen.

In die positieve sfeer vonden Werner en Wim zelfs oplossingen voor het draaien van de openingsscène, een massa-scène met veel pendelaars, ondanks het feit dat heel wat figuranten niet tijdig kwamen opdagen. Na overleg met producent en studio-manager Jo Goossens werd er beslist om gebruik te maken van 2K-resolutie wat toelaat om in postproductie optimaal te kadreren.

Bozo Film Hiv-campagne provincie Vlaams-Brabant 3   Bozo Film Hiv-campagne provincie Vlaams-Brabant 4

Bozo Film besliste, in het kader van zijn social profit activiteiten, hun schouders mee onder dit project te zetten door het volledig aan kostprijs te realiseren.

Bozo Film Hiv-campagne provincie Vlaams-Brabant 5